Huurcontract opstellen

Een huurcontract opstellen hoeft niet moeilijk te zijn. Als alle partijen duidelijk met elkaar communiceren is het karwei zo gefikst. Soms kan het voorkomen dat je een intermediair inschakelt die alles in goede banen leidt. Huurklik.nl heeft jarenlange ervaring in de verhuurbranche en helpt graag een handje bij het opstellen van een huurcontract. Of je nu een geschikte huurder of huisgenoot hebt gevonden, het is belangrijk om schriftelijk vast te leggen waar de grenzen liggen. Wat mag wel en wat is absoluut uit den boze? Deze afspraken geven duidelijkheid en trachten problemen in de toekomst te voorkomen. Mocht er iets gebeuren dan heb je altijd een document waar je naar kunt refereren.

Begin met verhuren via Huurklik

Een tijdelijke baan in het buitenland of een lange vakantie, het kan voorkomen dat je (tijdelijk) je huis wilt verhuren. Je kunt dit het beste officieel laten doen zodat er voor iedereen transparantie is. Het verhuren van één of meerdere woningen kost vaak veel tijd en moeite, zeker als je een makelaar inschakelt. Via Huurklik.nl verloopt alles automatisch; je hoeft je dus geen zorgen te maken over alle extra’s. Bij Huurklik staat efficiëntie hoog in het vaandel en kun je profiteren van de inkomsten die binnenstromen zonder dat er hoge kosten bij komen kijken. Een huurtcontract opstellen kan op twee manieren: je kunt een huurcontract opstellen vanaf de grond of een bestaand sjabloon aanpassen. Welke route je ook bewandelt, Huurklik is flexibel; een huurcontract opstellen is nog nooit zo makkelijk geweest. Hieronder meer over de inhoud van het huurcontract.

 

Wat er allemaal staat in een huurcontract

Iedereen heeft andere prioriteiten en wat de een toestaat kan de ander wat moeilijker tegenover staan. Om die reden is elk huurcontract uniek. Je kunt het huurcontract door Huurklik laten opstellen, zodat deze zo alomvattend mogelijk is of het zelf doen, hieronder enkele tips:

Allereerst vermeld je de standaard gegevens zoals persoonsgegevens van de verhuurder(s) en huurder(s) en uiteraard de huurprijs. Verder wil je ook vermelden of de huurder een borgsom moet betalen en zo ja, wat daar de hoogte van is. Vaak gaat dat om twee of drie maanden huur, maar dat verschilt uiteraard per situatie.

Is de woning gemeubileerd dan dient dat ook vermeld te worden. Vaak geldt, hoe waardevoller de inboedel hoe hoger de borgsom. Verder zijn de ingangsdatum en duur belangrijk en heb je al gedacht over een minimale verblijfsduur? Als de huurder veel eerder dan verwacht vertrekt dan heb je wel de borgsom, maar het is geen ideale situatie, verre van.. Beter dus om hier duidelijke afspraken over te maken. Als je een huurcontract opstelt komt daar veel bij kijken, maak dus een checklist.