Is een short lease zakelijk afsluiten interessant of niet?

Bent u als bedrijf van plan om een nieuwe auto aan te kopen? In dat geval zijn er natuurlijk heel wat verschillende opties die u kunt overwegen. Een short lease zakelijk afsluiten is één van die opties. Een short lease zakelijk afsluiten kan u in de praktijk heel wat interessante voordelen opleveren. In eerste instantie hoeft u bijvoorbeeld geen rekening meer te houden met nog mogelijke extra kosten. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat u te allen tijde de lopende overeenkomst kunt opzeggen. Dit kan, afhankelijk van de afgesloten overeenkomst zowel op week- als op maandbasis gebeuren. In ieder geval, denkt u er ook aan om een short lease zakelijk af te sluiten? In dat geval is het altijd de moeite waard om even de informatie te raadplegen hier op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van een short lease zakelijk afsluiten?

Door de jaren heen heeft iedereen kunnen vaststellen dat een short lease zakelijk afsluiten steeds populairder is geworden. Verschillende voordelen liggen hiervan aan de basis. Wij hebben de belangrijkste voordelen alvast even voor u op een rijtje gezet.

  1. Een short lease zakelijk afsluiten zorgt ervoor dat u geen rekening dient te houden met een zeer lange leaseperiode. Dat is bij een klassieke leasing natuurlijk wel het geval. Bij een short lease is het doorgaans mogelijk om de overeenkomst wekelijks of maandelijks op te zeggen. Heeft u dus met andere woorden even een periode waarin het allemaal een stuk minder goed gaat? In dat geval hoeft u zich bij een short lease niet meteen zorgen te maken, integendeel.
  2. Alle kosten die gepaard gaan met uw auto worden door de short lease standaard ingedekt. Een short lease zakelijk afsluiten staat dan ook gelijk aan kiezen voor zekerheid. Bij een klassieke autolening is het namelijk zo dat u zelf moet opdraaien voor de extra kosten zoals bijvoorbeeld de verzekeringspremie en de wegenbelastingen die moeten worden betaald. Dat geldt niet voor een short lease. Bij een short lease zakelijk afsluiten zijn alle extra kosten immers inbegrepen.
  3. De auto waar u graag gebruik van wenst te maken is per direct inzetbaar. Heel wat bedrijven zijn in sneltempo op zoek naar een nieuwe auto om gebruik van te kunnen maken. In de praktijk is dat uiteraard lang niet altijd even voor de hand liggend. Een short lease zakelijk afsluiten brengt daar verandering in. Door middel van een dergelijke leasing is het immers mogelijk om binnen de 24 tot 48 uur gebruik te maken van de auto van uw keuze. Ook dat is voor veel partijen een niet onbelangrijk voordeel.

Met welke nadelen moet u rekening houden?

Een short lease zakelijk afsluiten zorgt er dus duidelijk voor dat u kunt rekenen op heel wat interessante voordelen. Dit gezegd zijnde stellen veel bedrijven zich de vraag of er mogelijks ook nadelen aan verbonden zijn. In principe is dat niet echt het geval. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat een short lease duurder is dan een gewone leasing. Dit heeft echter vooral te maken met de korte looptijd van de leasingovereenkomst. Dit financiële risico moet immers uiteraard worden ingedekt en dat moet in dit geval gebeuren door de leasingnemer. Het enige nadeel welke is verbonden aan het afsluiten van een short lease zakelijk contact heeft dan ook duidelijk betrekking tot de iets hogere kostprijs waar u bij stil moet blijven staan.